1397/11/30 08:09
خوردن ماهی و افزایش قدرت شنوایی- کاهش ناشنوایی
خوردن ماهی شنوایی را تقویت و ناشنوایی را، که به دلیل کهولت سن و ایجاد التهاب رخ میدهد را کنترل مینماید. محققان دانشکدهی پزشکی هاروارد بیان کردهاند که مصرف منظم ماهی، ناشنوایی در سنین بالا را کاهش میدهد.
آنها بیان کردند که خوردن ماهی حداقل دو وعده (از هر نوع) در هفته 20 درصد خطر ابتلا به ناشنوایی در این افراد کاهش میدهد. بزرگترین بیمارستان در فلوریدا و منطقه علمی بوستون هماهنگکنندههای این تحقیق بودند؛ آنها بیان نمودند مصرف منظم ماهی میتواند از وقوع ناشنوایی جلوگیری کند یا اختلالات شنوای را کم کند و همچنین شروع ناشنوایی را به تأخیر اندازد.

اسیدهای چرب امگا-3 و سلامتی گوش
این اسیدهای چرب التهاب را کاهش داد و جریان خون مناسب را درون گوشها ایجاد میکند و همچنین این اسید چرب بهشدت از تغییر شکل استخوانهای گوش جلوگیری مینماید درنتیجه این موارد درنهایت به افزایش شنوایی منجر میشود و از ناشنوایی دوران کهولت سن جلوگیری منماید.
ید موجود در ماهی و سلامتی گوش
مصرف ماهی علی الخصوص ماهیان دریایی که حاوی میزان بالایی ید است با سلامتی شنوایی رابطه مستقیم دارد بهطوریکه در بسیاری از تحقیقات بیان نمودند کهکاهش شنوایی با کمبود ید رابطه مستقیم دارد بنابر این با مصرف حداقل 2-3 وعده آبزیان و ماهی بهسلامتی گوش خود با تأمین ید کمک کنیم.
خوردن ماهی شنوایی را تقویت و ناشنوایی را، که به دلیل کهولت سن و ایجاد التهاب رخ میدهد را کنترل مینماید. محققان دانشکدهی پزشکی هاروارد بیان کردهاند که مصرف منظم ماهی، ناشنوایی در سنین بالا را کاهش میدهد.
آنها بیان کردند که خوردن ماهی حداقل دو وعده (از هر نوع) در هفته 20 درصد خطر ابتلا به ناشنوایی در این افراد کاهش میدهد. بزرگترین بیمارستان در فلوریدا و منطقه علمی بوستون هماهنگکنندههای این تحقیق بودند؛ آنها بیان نمودند مصرف منظم ماهی میتواند از وقوع ناشنوایی جلوگیری کند یا اختلالات شنوای را کم کند و همچنین شروع ناشنوایی را به تأخیر اندازد.
اسیدهای چرب امگا-3 و سلامتی گوش
این اسیدهای چرب التهاب را کاهش داد و جریان خون مناسب را درون گوشها ایجاد میکند و همچنین این اسید چرب بهشدت از تغییر شکل استخوانهای گوش جلوگیری مینماید درنتیجه این موارد درنهایت به افزایش شنوایی منجر میشود و از ناشنوایی دوران کهولت سن جلوگیری منماید.
ید موجود در ماهی و سلامتی گوش
مصرف ماهی علی الخصوص ماهیان دریایی که حاوی میزان بالایی ید است با سلامتی شنوایی رابطه مستقیم دارد بهطوریکه در بسیاری از تحقیقات بیان نمودند کهکاهش شنوایی با کمبود ید رابطه مستقیم دارد بنابر این با مصرف حداقل 2-3 وعده آبزیان و ماهی بهسلامتی گوش خود با تأمین ید کمک کنیم.

ویتامین A و D موجود در ماهی و سلامتی گوش
مصرف ماهی ویتامین Aگوش داخلی را افزایش دهد همان قسمتهای حلزونی گوش داخلی که اگر سلامتش تعیین نشود شنوایی دچار اختلال میشود بنابراین برای عملکرد درست این بخش از گوش حضور این ویتامین که با مصرف ماهی میشود تأمین کرد بسیار ضروری است. همچنین همانطور که میدانید ماهی و آبزیان معدود غذاهایی هستند که به میزان قابلتوجه ای حاوی ویتامین D هستند که میتواند به شنوایی شما قدرت بخشد زیرا علاوه بر اینکه این ویتامین استخوانهای گوش مینای را تقویت میکند کمبود آنهم باعث ایجاد بیماری در گوش میانی میشود که باعث رسوب فسفات کلسیم در این قسمت از گوش میگردد و درنتیجه باعث کاهش شنوایی و یا حتی از دست دادن شنوایی میشود.
مصرف ماهی ویتامین Aگوش داخلی را افزایش دهد همان قسمتهای حلزونی گوش داخلی که اگر سلامتش تعیین نشود شنوایی دچار اختلال میشود بنابراین برای عملکرد درست این بخش از گوش حضور این ویتامین که با مصرف ماهی میشود تأمین کرد بسیار ضروری است. همچنین همانطور که میدانید ماهی و آبزیان معدود غذاهایی هستند که به میزان قابلتوجه ای حاوی ویتامین D هستند که میتواند به شنوایی شما قدرت بخشد زیرا علاوه بر اینکه این ویتامین استخوانهای گوش مینای را تقویت میکند کمبود آنهم باعث ایجاد بیماری در گوش میانی میشود که باعث رسوب فسفات کلسیم در این قسمت از گوش میگردد و درنتیجه باعث کاهش شنوایی و یا حتی از دست دادن شنوایی میشود.

مصرف ماهی میتواند بسیاری از مواد مغذی دیگر ازجمله کلسیم، فسفر، منگنز ویتامینهای C، E و B12 تأمین که تمامی این مواد مغذیای برای قدرت و سلامتی شنوایی شما بسیار مؤثر است. بنابراین مصرف 2-3 وعده ماهی حدود 320-350 گرم در هفته سلامتی گوش در تمامی مراحل زندگی بخصوص در دوران کودکی و کهنسالی را تضمین میکند.
نویسنده: سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد آبزیپروری.
نویسنده: سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد آبزیپروری.